Wat is GALA Games en is het interessant om te kopen?

Blockchain-games zijn in opkomst en in 2021 zullen deze games aanzienlijk worden verbeterd. In het begin was alles wat met NFT te maken had een puinhoop. Daarna kwam Facebook (tegenwoordig Meta) aanzetten met wat we nu kennen als het ” Metaverse”.  De prijs van NFT-, Metaverse– en GameFi-cryptocurrencies schoot omhoog. Wij als cryptofanaten vinden het natuurlijk fantastisch om te horen dat 58% van alle games al wordt aangedreven door blockchain-technologie. Blockchain-gaming maakt mogelijk de weg vrij voor massale acceptatie in de wereld van blockchain en cryptocurrency. En de mensen van GALA games, doen dit al vanaf 2018.

GALA games, een introductie

Bij Gala Games willen ze spellen ontwikkelen die je echt zelf wilt spelen. Dit doen ze door als gebruiker hun mening te geven over welke games ontwikkeld moeten worden. Je kunt als eindgebruiker ook bepalen welke NFT’s worden uitgegeven. Voordat je dit doet, moet  je eerst het GALA token aanschaffen.

Ze willen gebruikers echt volledige controle over het spel geven. Het is ook hun doel om blockchain-spellen te bieden die je echt wilt spelen. Ze willen voorkomen dat je urenlang speelt en in-game items verkoopt ter waarde van honderden dollars. De eigenaren van deze traditionele spellen zijn de enigen die geld verdienen aan dergelijke spellen. Als gamer sta je met lege handen.

Games van Gala Games controleren daadwerkelijk of je in-game items hebt die je hebt gewonnen of gekocht. Het kan ook in verschillende spellen worden gebruikt. Ze willen creatief denken terugbrengen in het spel en spelers de controle over het spel en alle in-game-objecten teruggeven. Alle NFT’s die je bezit, zijn echt van jou, en de GALA-token-beheerfunctie geeft je ook inspraak in hun game-ontwikkeling. Het is aan jou om te stemmen in welke richting het platform zal evolueren.

Welke games biedt GALA games op dit moment aan?

Van de 5 games die momenteel worden aangeboden, zijn er echter slechts twee (Spider Tank en Town Star) in bèta. De volgende game, Mirandus, komt elk moment uit. Op dit moment heeft GALA games al zo’n 1,3 per maand via Gala Games en dit aantal groeit razend snel. Daarnaast werden 26.000 NFT’s verkocht, waarvan de duurste voor $ 3 miljoen kostte. Deze NFT’s zijn Vox NFT’s.

Ondanks dat het aantal gebruikers van de games van GALA toeneemt, moet je bedenken dat er wereldwijd maar liefst 2,65 miljard spelers zijn. Maar dit geldt voor de hele GameFi-industrie, niet alleen voor Gala Games natuurlijk. Het betekent ook dat er nog een lange weg te gaan is en laat zien hoe mainstream adoptie door middel van gaming kan plaatsvinden.

Oprichter Eric Schiermeyer is ook de mede-oprichter van Zynga, een gamingbedrijf dat $ 8 miljard heeft verdiend in de gaming-industrie met spellen als Poker, Mafia Wars en Farmville. 

Mirandus gameplay:

 

Vertel, hoe werkt GALA games?

Ze werken met nodes die het netwerk aansturen en beveiligen.  Het is niet slechts één spel, maar veel verschillende soorten spellen om uit te kiezen. We zullen dit zo bespreken en uitleggen. Natuurlijk blijft het niet bij deze 5 games en werken ze bij GALA ontzettend hard om hun collectie steeds meer uit te breiden. Het aantal games zal ook in 2022 gestaag blijven groeien. 

Het is ook belangrijk op te merken dat alle spellen 100% gratis zijn. Zodra je de game hebt geopend, moet je mogelijk in-game-items kopen of kopen, afhankelijk van de game die je speelt. Bovendien worden alle games aangedreven door blockchain-technologie. De games draaien op het Ethereum-netwerk, maar de brug naar BSC is nu ook op zijn plaats. Dit zal de transactiekosten aanzienlijk verlagen bij het gebruik van GALA-token in het spel.

De vijf games die GALA op dit moment aanbiedt

Op het moment van schrijven, eind januari 2022 werkt het Gala Games-team aan vijf games, waarvan twee al in bèta en de derde moet op korte termijn uitkomen:

  • Town Star: Dit is een simulatiespel en kan in bèta worden gespeeld. Dit is een spel over constructie en ontwikkeling. In dit geval kun je een stad bouwen en wat NFT’s vergaren.
  • Spider Tank: Dit is een multiplayer online battle arena game (MOBA). Vecht tegen andere spelers met je spidertank. Er is een groot aantal kaarten en apparatuur beschikbaar. Dit spel is ook in beta.
  • Merandus: De bètaversie van de game, die gepland staat voor release op korte termijn, is een fantasy role-playing game (RPG). Je kunt tegen verschillende soorten monsters vechten en hun land bewerken om een ​​oogst te krijgen. De video hierboven geeft je een idee voor dit spel.
  • Fortified: Dit is een PVP (Person vs. Person) torenverdedigingsspel dat nog in ontwikkeling is. Een strategiespel met veel in-game items die je kunt verdienen.
  • Echoes of Empire: Een sci-fi strategiespel dat doet denken aan de populaire Star Atlas. Je vecht voor de controle over de schaarse middelen en middelen verspreid over dit universum.

De online shop van GALA

Via de online winkel van GALA kun je gemakkelijk in-game items kopen of verkopen. Je kunt verdiende in-game items snel omzetten in geld mocht je dat willen. Maar natuurlijk kun je ook verder komen in het spel door júist weer meer items te kopen. 

Zo ziet de online shop eruit:

Het Gala Games-team

Het Gala Games-team bestaat volgens hun LinkedIn-profiel uit minimaal 80 leden. Daarom zal ik de oprichters kort noemen en kort vertellen over over de mede-oprichters.

  • Eric Schiermeyer – Oprichter en directeur. Hij is ook de mede-oprichter van Zynga, een bedrijf dat 8 miljard dollar heeft verdiend met games. Eric is er ook van overtuigd dat het bezit van in-game items belangrijk is en de game-industrie zal veranderen.
  • Michael McCarthy – Mede-oprichter en directeur van de studio. Hij heeft uitgebreide ervaring in de game-industrie, waaronder Game Director bij Sandbox Games en Creative Director bij Zynga.
  • Wesley T. Wright – Mede-oprichter en Blockchain-pionier.

Hun partners zijn Flare, Mazer Gaming, Bitrue, Brave en Polygon. 

Het GALA-token

GALA-tokens zijn ERC20- en BEP20-tokens. Je kunt dus versturen via Ethereum blockchain (duur!) of Binance smartchain (goedkoop).

Volgens de GALA website zullen er “ongeveer” 50 miljard GALA-tokens zijn. De totale voorraad in november 2021 bedraagt ​​35 miljard stuks, waarvan er al zo’n 7 miljard zijn uitgegeven. Momenteel ondersteunt GALA-token het hele Gala-ecosysteem en het token zal in de toekomst meer worden gebruikt.

De tokendistributie gaat op een interessante manier. Tussen 21 juli 2021 en 20 juli 2022 gaat 50% naar Founder Node Holders en de andere helft naar Gala Conservators. Er zijn echter ook halveringsschema’s die jaarlijks worden uitgevoerd. Er zijn 17.123.286 GALA’s per dag in het eerste jaar en 8.561.643 GALA’s per dag vanaf 21 juli 2022.

Hoeveel kost GALA-token dan?

Om in GALA-token te investeren, moet je eerst de prijs weten. Als je handelt, wil je natuurlijk ook geld verdienen. Bedenk goed wat voor jou een goede inkoop en verkoopstrategie is.

GALA-token stond op 18 september 2020 genoteerd op CoinMarketCap tegen een prijs van $0,001534. Als de prijs bijvoorbeeld een beetje omhoog gaat, ben je een jaar aan het brabbelen. Op 17 september 2021 kreeg de prijs zijn eerste impuls en steeg naar $ 0,1175. Een parabolische stijging volgde op 11 november, met een reserve ATH van $ 0,7088 op 26 november 2021. Medio november 2021 waren de prijzen in een week tijd met 328% gestegen. Op het moment van schrijven, 20 januari  2022, geprijsd op $ 0,2946.

 

Waar koop ik het GALA-token?

Helaas wordt GALA-token verkocht op Binance, niet op Bitvavo. De meeste grote CEX’s zoals FTX, Gate.io en KuCoin bieden deze munt ook aan. Er zijn ook veel liquiditeitspools op DEX’s zoals Uniswap waar u GALA-tokens kunt vinden.

Hoe sla ik ze op?

Er zijn verschillende opties om deze token op te slaan. De veiligste manier is om het in een hardware wallet (zoals een Ledger) te bewaren. Hierdoor ben je beschermd tegen internethackers.

Natuurlijk kun je GALA-token laten staan ​​op de exchange waar je de token hebt gekocht maar dan heb je geen toegang tot de private keys. De privésleutel van de centrale blijft bij de exchange zelf. Het risico van een gehackte exchange is er altijd en er is een kans om je munten te verliezen. 

Als derde optie kun je ook een online wallet gebruiken zoals MetaMask of Trust Wallet. Hier is nog een kans op een hack, maar in theorie minder dan exchange hacking.

Dan de eindconclusie

Gala Games is een fantastisch project. Er zijn momenteel 5 spellen. Twee ervan zijn in bètatest en één zal binnenkort worden toegevoegd. Aangezien de marketcap van Star Atlas en  My Neighbor Alice ongeveer gelijk zijn aan die van Gala Games, is het duidelijk dat dit project nog steeds aanzienlijk groeit. De inflatie is echter ook behoorlijk op dit moment en er komen elke dag veel tokens bij: 17 miljoen per dag. Ondanks deze hoge inflatie is er nog volop ruimte voor groei. Wij geven echter geen financieel advies, dus als je deze tokens wilt kopen, doe dan eerst je eigen research.

Er zijn nog veel meer redenen waarom de toekomst van dit project er rooskleurig uitziet. Bijvoorbeeld het feit dat de game nog niet live is en er constant games worden toegevoegd. Als we kijken naar het aantal bestaande gebruikers, kunnen we een toestroom van meer gamers verwachten zodra het hele project is voltooid en uitgevoerd. Een project dat zeker de moeite waard is om aandacht aan te besteden! Geniet er in ieder geval van.