Vijf blockchain spellen die de moeite waard zijn om te bekijken voor 2022

Speel je al blockchain-spellen? Ook als je hier niet bekend mee bent, kan dit artikel interessant zijn. Hier zijn enkele blockchain-spellen om op te letten. We weten zeker dat deze spellen in de toekomst erg populair zullen worden. Voordat we uitleggen voor welke games dit geldt, laten we eerst uitleggen waarom blockchain-games op dit moment zo populair zijn!

De opkomst van de blockchain-spellen

Onlangs zijn er veel blockchain-spellen over de hele wereld verschenen. Van de vroege NEOworld tot de opkomende Phantam Galaxy. Veel mensen zijn overweldigd en willen alle games spelen.

Dus we vragen ons misschien af ​​waarom blockchain-spellen zo populair zijn. Er zijn immers ook genoeg games die centraal gespeeld worden. In feite worden de meeste games centraal uitgebracht.

Voordat we je vertellen op welke blockchain-games je moet letten, wil ik je vertellen waarom blockchain-games zo populair zijn, wat hun voor- en nadelen zijn.

Het einde van de game reuzen en de opkomst van de kleine game studios?

De traditionele game-industrie, Microsoft, Blizzard, Nintendo, NEXON1 en andere gigantische game-bedrijven, zijn goed voor meer dan 70% van het marktaandeel van de totale game-industrie.

Wat het voor de meeste kleine game-ontwikkelaars moeilijk maakt om te slagen, is het bestaan ​​van deze gecentraliseerde reuzen die de markt en de operationele beslissingsmacht kunnen monopoliseren. Daarnaast beperken veelvuldig plagiaat, overtredingen, grijze gebieden en andere fenomenen de welvaart en ontwikkeling van de game-industrie.

Blockchain-spellen hebben meer mogelijkheden. Ze zijn niet geïnteresseerd in monopolies, maar zijn geïnteresseerd in hoe ze hun territorium kunnen uitbreiden en hoe ze hun taart kunnen vergroten. Ontwikkelaars hoeven zich geen zorgen te maken over dingen die er niet toe doen. In plaats daarvan ben je vrij om je creativiteit de vrije loop te laten tijdens de ontwikkeling van games. En dit is voor jou.

Rechten van de spelers

De traditionele game-industrie is een gecentraliseerde industrie en game-ontwikkelaars hebben onbeperkte rechten.

Om meer inkomsten te krijgen, zullen game-ontwikkelaars hun best doen om gebruikers in staat te stellen de cryptocurrencies van hun gebruikers te “financieren”. Vanwege de onbeperkte rechten van game-ontwikkelaars zijn gamebronnen ondoorzichtig, zijn gamebronnen niet wijdverspreid en kunnen spelregels naar believen worden gewijzigd.

Spelers zijn altijd in het nadeel wanneer ze game-ontwikkelaars confronteren. In-game valuta kan spam zijn, en ontwikkelaars kunnen uitrusting en in-game valuta geleidelijk invoeren om het doel van consistente uitgaven door spelers te bereiken. Spelers creëren grote waarde, maar ontvangen slechts een laag rendement en hun rechten en belangen worden niet beschermd.

Ontwikkelaars kunnen om verschillende redenen servers afsluiten en willekeurig personages uit het spel verwijderen. Ontwikkelaars in een branche zonder regels of imperfecte beperkingen hebben inspraak.

Omdat een van de belangrijkste kenmerken van blockchain transparantie is, hebben blockchain-spellen dat probleem niet. Ook wordt de blockchain niet beheerd door de autoriteiten. In plaats daarvan is het hele blockchain-netwerk verantwoordelijk voor het instellen en handhaven van de regels. Spelers bezitten ook daadwerkelijk wat ze bezitten in het spel. Omdat NFT’s worden gebruikt in blockchain-spellen.

Natuurlijk staat het huidige blockchain-gaming nog in de kinderschoenen en zijn er nog veel problemen die dringend moeten worden aangepakt. Laten we nu eens kijken naar de problemen en nadelen van blockchain-spellen.

Rechten van de ontwikkelaars

In 2017 won CryptoKitties, gebaseerd op op Ethereum gebaseerde technologie, plotseling aan populariteit. Spelers betaalden Ether om geld te verdienen door e-cats te adopteren, vrij te fokken en te verkopen en hun katten aan andere spelers te verkopen.

Vanwege de populariteit van CryptoKitties zijn er in slechts een paar maanden tijd echter honderden vergelijkbare games wereldwijd uitgebracht. Denk bijvoorbeeld aan een spel waarin mensen een hond, een konijn of een mens kunnen hebben. Er waren ook spellen waarbij mensen een president konden hebben en deze konden verkopen. Het probleem is dat er geen copyright op de blockchain zit.

Dit heeft natuurlijk het voordeel dat iedereen zijn creativiteit kan gebruiken. Het nadeel is dat gamemakers niet worden beschermd door wet- of regelgeving.

Helaas gaat het spelen (nog) niet altijd goed

Dit is voornamelijk te wijten aan het feit dat de meeste reguliere blockchains die momenteel in de industrie worden gebruikt, zijn ontworpen voor een breed scala aan toepassingsscenario’s met meerdere ketens. Dit kan in de praktijk nogal eens voor problemen zorgen.

Daarom is het belangrijk dat blockchains van hoge kwaliteit die speciaal voor gaming zijn gebouwd, op de markt komen. Blockchains zoals Ethereum zijn nooit gebouwd om games op te spelen. Dit is niet per se game-gerelateerd, maar daarom zul je merken dat de game af en toe crasht. In de meeste gevallen ligt het probleem bij de blockchain.

Het probleem van de kosten voor de ontwikkelaars

Momenteel zijn veel games voor ontwikkeling afhankelijk van andere openbare blockchains. Hoewel veel platforms ontwikkelaars niet verplichten om transactiekosten te betalen, brengen ze meestal transactiekosten in rekening aan gamedeelnemers.

Als we Cloud Doulong als voorbeeld nemen, zijn alle spelerstransacties in het spel gebaseerd op Ether-toegang. De ontwikkelaars zijn ook erg spelervriendelijk en rekenen geen andere kosten dan Drake. De speler moet echter de mijnwerkers betalen om “Dragon Battles” te maken, op te roepen, te ontwapenen, enz. terwijl het spel aan de gang is. Ze worden allemaal in rekening gebracht door het Ethereum-platform en deze kosten kunnen erg hoog zijn.

Soms moeten gebruikers blockchain-kosten tot honderden dollars betalen. Dit is niet alleen vervelend voor cryptocurrency-handelaren, maar ook voor degenen die blockchain-spellen willen spelen. Om deze industrie optimaal te laten werken, moeten er dus een paar dingen veranderen.

Dit zijn onze top 5 spellen voor 2022

Nu weet je waarom blockchain-spellen zo populair zijn. Steeds meer mensen kiezen voor op blockchain gebaseerde games. Maar ik heb ook gelezen dat dit soort games hun nadelen hebben.

Laten we nu eens kijken naar de blockchain-spellen waarvoor we op onze hoede moeten zijn. De reden dat we dit spel aanbevelen is niet alleen omdat het een leuk spel is, maar ook omdat we denken dat de NFT van deze spellen in de toekomst duur kan zijn. Dit is natuurlijk niet gegarandeerd, dus het is altijd belangrijk om zelf onderzoek te doen.

Big Time

Big Time is een RPG die dynamische gevechten, geweldige avonturen en NFT-verzamelmogelijkheden combineert. We zullen dit allemaal zien tijdens onze reizen, waar we mensen zullen ontmoeten die erg belangrijk zijn voor het verhaal. Onze rol als spelers is om ons aan het schema te houden. Laten we nu eens kijken hoe dit spel werkt en wat de plot is.

 

Big Time is bedacht door Ari Meilich, mede-oprichter en voormalig CEO van de Decentralandmetaverse. Ondertussen is de spelontwerper Thor Alexander. De game was de eerste pc-videogame op basis van blockchain en NFT.

De game-lancering van NFT was succesvol, alle tokens waren binnen 10 seconden verkocht. De tokenverkoop vond plaats op 22 juli 2021. Na de verkoop zei het bedrijf dat het vier NFT-kits heeft, waaronder een VIP Early Access-pas, NFT Cinematic Moments, een verzameling mysterieuze kisten die bekend staat als Spacetime Cards, en exclusieve high-concept art.

Deze game wordt ontwikkeld door Big Times Studios in Los Angeles. Het belangrijkste doel van het bedrijf is om op cryptocurrency gebaseerde videogames naar een breed publiek te brengen.

Hoe werkt Big Time?

Big Time heeft een systeem waarmee spelers hetzelfde personage in meerdere klassen kunnen verhogen en de gewenste klasse kunnen veranderen. Er zijn tot nu toe 3 lessen. Dit zijn de Warrior, Chronomancer en Shadowblaze. De game neemt de speler mee door tijd en ruimte om beroemde figuren uit de geschiedenis te ontmoeten.

De hoofdmissie is gebaseerd op het afbreken van de muren van de tijd en het blootleggen van een mysterieuze dreiging die leidt tot de onverwachte ineenstorting van het verhaal. Het gebeurt allemaal in online games waar honderden spelers Big Time samen kunnen spelen.

Elke speler kan een beloning ontvangen. Naarmate het spel vordert, kunnen spelers allerlei nieuwe uitrustingen, voertuigen, huisdieren, rangen en titels ontvangen. Wat de economie van het spel betreft, kun je zeldzame items vinden die kunnen worden verhandeld, verhuurd of verkocht aan andere spelers buiten Big Time.

Dit waardevolle item kan door de speler worden gevonden. Laten we een voorbeeld nemen om dit beter te begrijpen. Als de speler de baas in de kerker doodt, kan de winnaar NFT krijgen. NFT’s zijn slechts cosmetische items die kunnen worden ingewisseld voor cryptocurrency en fiat-valuta. De game heeft ook niet-vervangbare items zoals uitrusting, waardoor de game meer opties heeft. Deze apparatuur kan niet worden ingewisseld voor cryptocurrency of fiat-valuta.

Axie Infinity

Axie Infinity is een spel geïnspireerd op de zeer populaire Pokémon- en Cryptokitties-spellen. Dit is een community-game die wordt aangedreven door Ethereum. De game is medio 2018 ontwikkeld door Sky Mavis. Simpel gezegd, het is een digitaal kaartspel waarbij je dieren moet fokken die Axies worden genoemd.

Ze zijn verschillend en hebben hun eigen unieke vaardigheden en vaardigheden. Je moet dan met andere spelers spelen om tokens te verdienen die AXS: Service Game Tokens worden genoemd.

Hoe werkt het?

Axie Infinity is een playton-spel. Simpel gezegd, je moet spelen om te winnen in AXS. Hiervoor is er een mogelijkheid om deel te nemen aan PVP-gevechten. Aan het einde van dit gevecht ontvang je AXS van Axie die je heeft verslagen. Als alternatief kun je een paar Axies kweken en ze verkopen om je kweekvaardigheden te laten zien wanneer ze klaar zijn om te spelen.

Aan de andere kant kan SLP Small Love Potion Token blijven groeien. Wissel het dan in voor Ethereum of Bitcoin op een vertrouwde beurs. Wat nog interessanter is, is dat je controle over het spel kunt krijgen. Om dit te doen, doe je mee aan de Ready Player-zoektocht om Axie Land en AXS Control Tokens te verdienen.

Omdat AXS is gebaseerd op de digitale valuta van Ethereum, is de waarde van AXS ook nauw gerelateerd aan de volatiliteit van de ETH-markt. Dit maakt het mogelijk om indirect via Ethereum te handelen in AXS via platforms als Bitvavo.

Avontuur

Het avonturenspel van Axie Infinity is heel gemakkelijk te begrijpen. In de Adventure-modus moet je vechten tegen een chimeer beest. Terwijl je vliegt of van het ene niveau naar het andere gaat, krijg je nieuwe en zeer waardevolle schatten. Hiermee kun je je bijlleger versterken.

Dit zal je verder brengen tot je dichter bij een hersenschim bent. Als je hem schade toebrengt, ontvang je ook een schat. NFT’s (Axies) worden zeldzamer, waardoor ze interessanter zijn om te verkopen en beter te kweken.

PVP-gevecht

PVP-gevechten zijn een soort arenagevechten. Onderscheid u van de massa en win de wedstrijd. Simpel gezegd, je vecht om de beurt tegen andere jagers en hun bijlen. Je moet dieren schade toebrengen om de wedstrijd te winnen. Hoe meer duels je wint, hoe meer AXS-prijzen je kunt verdienen. Aan het einde van de wedstrijd kun je al je geld krijgen en je in-game items upgraden.

Fokken van Axies

Het fokspel is waarschijnlijk het eenvoudigst. Het hangt grotendeels af van de evolutie van de Axis die je bezit in gevechts- en avonturengames. Je moet Axies gebruiken om nieuwe dieren te maken. Hoe beter de Axi, hoe beter de kinderen van Axi zullen zijn.

Het doel is om een ​​krachtige Axi te maken die interessant genoeg is voor andere spelers om hem aan te verkopen. Je kunt ook een hele bijlenboerderij bouwen. Niets houdt u tegen om Axies te verzamelen voor wederverkoop. Dus doe je best om je bijl te onderscheiden van de rest van de markt, zodat je veel geld kunt verdienen door deze digitale dieren te verkopen.

Origin of Species

Cradles: Origin of Species is een MMORPG met een gametoearnmethode om te winnen. De wereld van Cradles biedt een hoofdstad en een avonturenzone. In deze avonturenzone kunnen spelers alle wezens vinden die nu in het echt uitgestorven zijn. Spelers kunnen grondstoffen verzamelen en voorwerpen maken en verhandelen. Nog interessanter is dat zij het lichaam van een dinosaurus kunnen overnemen en de wereld vanuit zijn perspectief kunnen ervaren.

De game ontving onlangs een ICO van $ 1,2 miljoen van Animoca Brands, Huobi Ventures en verschillende andere investeringsgroepen. Met deze investering bouwt het ontwikkelteam een ​​volgende generatie MMORPG met dynamische NFT’s en een uitstervende gamewereld. Laat me nu precies uitleggen hoe dat laatste werkt.

Hoe werkt het?

De speler neemt de rol aan van Newman, geboren in het Trias. Spelers moeten DRPC-tokens gebruiken om kristallen en andere accessoires te kopen. Gebruik vervolgens de fix om de NFT bij te werken. Je hebt ook een TimeSpaceSand nodig om door tijd en ruimte te reizen, een andere wereld binnen te gaan en het verleden of de toekomst te bezoeken. Spelers gebruiken deze tokens ook om de wereld te besturen.

Vanuit het oogpunt van het spel moet de speler voorkomen dat twee halfgoden de wereld vernietigen. Plagueer infecteert wezens terwijl Ramp aardbevingen veroorzaakt en de weersomstandigheden verandert. De beschaving van het spel evolueert naarmate de speler een bepaald niveau van controle bereikt, zoals het bouwen van een stad en het verwerven van nieuwe vaardigheden zoals windmolens en watermolens.

Naarmate de speler vordert in vaardigheden en management, zal de gamewereld evolueren naarmate de tijdperken evolueren, bijvoorbeeld van Trias naar Jurassic.

De energie van tijdkristallen die tijdens het spel zijn gekocht, zal langzaam verdwijnen. Deze wereld accumuleert in de loop van de tijd energie in blokken. Wanneer de speler een hele nieuwe wereld betreedt, wordt het erg gevaarlijk en kunnen de kristallen heel snel kracht verliezen. Spelers hebben echter ook een kans om superkrachtige items en NFT’s te vinden in deze gevaarlijke wereld.

Met Cradle kunnen spelers One World winnen. Deze planeten of werelden bestaan ​​in zeldzame objecten die kosmische dozen worden genoemd. Een speler met dit item kan een nieuwe wereld creëren waarin de tijd helemaal opnieuw begint. In deze wereld kunnen spelers middelen verwerven, huizen leren bouwen, goederen verhandelen en meer. Nadat spelers hun eigen One World hebben gemaakt, kunnen ze de “projectiemodus” inschakelen en andere spelers deze nieuwe wereld vanuit de hoofdwereld laten verkennen. Dankzij het concept van Mod Slots kan elke wereld verschillende spelmechanica hebben, van verhaalmechanica tot overlevings- of spelmechanica.

SpaceY en Star Atlas

SpaceY en Star Atlas lijken erg op elkaar, dus we kunnen er in één adem naar verwijzen. We vertellen je graag meer over de twee games, inclusief hun overeenkomsten en verschillen.

SpaceY 2025 is een fictief spel waarin mensen naar de ruimte migreren en de taak krijgen zich daar te vestigen. In het spel kunnen spelers virtuele creatieve rollen op zich nemen en helpen bij het ontwikkelen van ecosystemen voor mensen op Mars, waardoor een wijdverbreid gebruik van NFT’s als hernieuwbare materialen mogelijk wordt.

In het spel kunnen spelers hun huizen verdedigen, NFT’s verzamelen en deelnemen aan een reeks in-game missies om hun rangen te vergroten. Elke maand worden er nieuwe kaarten aan het spel toegevoegd en 80% van de game-inkomsten wordt toegevoegd aan de cumulatieve prijzenpot die wordt gedeeld door de beste 10% spelers.

De kern van dit alles is het eigen SPAYtoken van het ecosysteem, dat zal worden gebruikt voor stemdoeleinden. Met tokens kunnen spelers deelnemen aan het besluitvormingsproces in de game en het distributieprotocol voor beloningen.

Aan de andere kant is Star Atlas meer geïnteresseerd in het te gelde maken van virtuele ruimte. Op deze manier kunnen in-game activa worden omgezet in fiat-valuta. Spelers kunnen ook beloningen verdienen voor deelname aan verschillende activiteiten, zoals constructie, mijnbouw en olieraffinage.

Het zal ook mogelijk zijn om een ​​virtueel beroep te kiezen in de Star Atlas-wereld, wat de speler inkomsten zal opleveren. Hoe riskanter het beroep dat de speler kiest, hoe groter de beloning. Spelers zijn ook verdeeld in 3 facties, met aanvallen/overvallen die vrij vaak voorkomen.

Tijdens een ruimteschipgevecht kan de winnaar de buit van de verliezer stelen en vernietigen, en wanneer het ruimteschip van de speler wordt vernietigd, worden al zijn eigendommen ook vernietigd. Alle activa, inclusief bemanning, land, uitrusting, enz., worden uitgedrukt in NFT’s. Samen met de twee in-game tokens, ATLAS en POLIS, vormt deze NFT het economische systeem van de game.

Als spelers in-game items en middelen verzamelen, kunnen ze worden verkocht als ATLAS-tokens op de gedecentraliseerde marktplaats van de game.

Phantom Galaxies

Blowfish Studios en Animoca Brands hebben onlangs de eerste afbeeldingen vrijgegeven van de aankomende ruimtegame Phantom Galaxies. In deze pre-bètavideo zagen we hoe snel het ruimteschip verandert in een machine die vijanden aanvalt en transformeert om tegemoetkomende raketten te ontwijken. Tegen 2022 zouden liefhebbers van blockchain-games dit spel moeten spelen.

Er is weinig informatie vrijgegeven sinds de game werd aangekondigd. Mech-fans zullen echter heel blij zijn om te horen dat ze onlangs een video van de game hebben onthuld op een AMA. Gamers die van Mech Warrior, Armored Core, Front Mission of Titanfall houden, zullen dol zijn op de functies van Blowfish Studios. Kosmische gigantische robots transformeren in ruimteschepen om grotere te bestrijden.

Het spel draait om machines, aangezien de speler een menselijke kolonie vanuit de ruimte moet verdedigen. Spelers kiezen rangers en gemechaniseerde jagers om te vechten tegen de mysterieuze en vijandige beschaving van de Shahar. Mech kan op de grond vechten, transformeren en vervolgens vechten in de ruimte. Spelers kunnen hun eigen Mechs en Starships aanpassen, en alle Mechs, Ships, Avatars en Gears lijken NFT’s te zijn.

Zoals bij alle blockchain-spellen kun je NFT’s in het spel zelf gebruiken, maar het is natuurlijk ook mogelijk om deze NFT’s veel geld waard te maken en ze later met winst te verkopen. Ik ben niet de eerste die veel geld verdient door in-game NFT’s te verkopen.