Wat is Bitcoin Cash (BCH)?

Misschien heb je er al ooit van gehoord, misschien niet. De originele Bitcoin kent iederee natuurlijk, maar wat is Bitcoin cash dan? Wat is het en wat kun je ermee en zou je ermee moeten doen?

Wat is Bitcoin Cash?

Bitcoin Cash is een fork die afkomstig is van de originele Bitcoin (BTC) blockchain, die op 1 augustus 2017 in grotere blokken plaatsvond, waardoor meerdere transacties per seconde konden worden verwerkt. Bitcoin Cash gebruikt bijvoorbeeld een blok van 8 MB, terwijl Bitcoin (BTC) slechts 1 MB gebruikt.

Bitcoin Cash maakt net als Bitcoin gebruik van een decentraal netwerk om transacties naar elkaar te kunnen sturen zonder tussenkomst van derden. Om precies te zijn, Bitcoin Cash (BCH) is een tak van Bitcoin: tot  blok 478558. Iedereen die Bitcoins bezat op het moment van de splitsing, kreeg automatisch hetzelfde bedrag aan BCH gratis in zijn portemonnee. Een van de belangrijkste redenen voor deze splitsing was de onenigheid tussen verschillende Bitcoin-mijnwerkers en -groepen over de schaalbaarheid van Bitcoin (BTC).

Door de populariteit van Bitcoin is het aantal transacties enorm gegroeid, waardoor het Bitcoin-netwerk soms niet  soepel werkte, er  bijvoorbeeld een lange reeks onbevestigde transacties (vertragingen) en hoge tarieven in de lucht hing. Ook het Bitcoin (BTC)-blok kwam ter sprake omdat het een blok gebruikt van slechts 1 MB (ook hetzelfde als (1.000.000 bytes) Gemiddelde transactiegrootte was ongeveer 500 bytes, wat betekent dat er slechts 2000 transacties kunnen worden uitgevoerd gedurende 10 minuten. 

Met slechts 2.000 transacties om in 10 minuten te verwerken, werd het Bitcoin-netwerk traag en traag en werden transacties bevestigd met hoge transactiekosten. Zeg vaarwel tegen Bitcoin (BTC) om een ​​andere manier te vinden om de schaalbaarheid van Bitcoin te vergroten en Bitcoin Cash was een realiteit.

Bitcoin Cash is een onafhankelijke cryptocurrency geworden. Een leuk weetje is dat de Bitcoin Cash-blockchain per 1 augustus 2017 exact hetzelfde trackrecord heeft als de Bitcoin-blockchain.

Bitcoin Cash Koers en voorspelling

Er zijn in het verleden veel voorspellingen gedaan over de prijs van Bitcoin Cash, ook binnen de cryptogemeenschap en van crypto-beïnvloeders op YouTube-video’s. De  Bitcoin Cash-prognose voor eind 2020 is $231 en $301.

De Bitcoin Cash-prognose voor 2022 ligt tussen de $302 en $500 De Bitcoin Cash-prijsprognose voor 2025 ligt boven de $2000. Het is altijd goed om te onthouden dat deze alleen onze voorspellingen, we zijn geen financiële adviseurs en niemand weet waar de prijs uiteindelijk heen zal  gaan.

Dus als u in Bitcoin Cash wilt investeren, investeer dan spaarzaam en alleen wat u zich kunt veroorloven te verliezen. Investeren in cryptocurrencies is altijd een kansspel. En het is aan jou hoe je ermee omgaat. In ons geval is Bitcoin Cash ongetwijfeld een interessante belegging voor uw portefeuille.

Bitcoin Cash Wallet

Als je Bitcoin Cash hebt gekocht, zou je het ergens moeten kunnen bewaren. Op het moment van schrijven zijn er 4 portemonnee-opties voor het opslaan van uw Bitcoin Cash. Hieronder een volledige beschrijving van de mogelijkheden! Het kiezen van een portemonnee is erg belangrijk en daarom hebben we alles voor je op een rijtje gezet!

  • Paper wallet
  • Software wallet
  • Wallet exchange
  • Hardware wallet

Bitcoin Cash kopen

Bent u ook van plan om  Bitcoin Cash te kopen? Dit gaat heel eenvoudig, bijvoorbeeld via  Bitvavo. U betaalt uw euro’s gewoon in iDeal en de winst wordt direct op uw bankrekening bijgeschreven. Op de Bitcoin Cash exchange hieronder kun je nu invullen hoeveel Bitcoin Cash je wilt kopen. Vul het in en u wordt doorgestuurd om u direct bij Bitvavo te registreren en heeft recht op niet-betaling van vergoedingen tot 1000 euro.