Alles wat je wilt weten over IFO

De komst van cryptocurrencies is natuurlijk een grote stap in de richting van het centrale geldsysteem dat we momenteel hebben. Waarom  onbekende derden inspraak laten hebben in onze eigen investeringen? De jonge markt voor cryptocurrencies wordt steeds volwassener en door deze ontwikkelingen kunnen we ons afvragen in hoeverre cryptocurrencies hun doel hebben bereikt om het centrale karakter te ontwijken. Met meer dan 5000 cryptocurrencies op de markt in maart 2021 kunnen we stellen dat de populariteit blijft toenemen, maar we zien een trend naar meer decentrale ontwikkelingen. Ontdek hier wat een Initiële Landbouwaanbieding is.

Wat is gedecentraliseerd?

Gedecentraliseerd betekent het wegnemen van macht en besluitvorming  bij een centrale organisatie. Iedereen controleert uw beslissingen en  investeringen. In plaats van naar centrale organisaties zoals banken te gaan  om te investeren of te investeren, gebruiken we nu zelf  moderne blockchaintechnologie. De eerste blockchain die we kennen is natuurlijk de Bitcoin Blockchain (BTC) die in 2009 werd geïntroduceerd. Concreet betekent de blockchain dat alle informatie, niet enkel financiële informatie, wordt vastgelegd op de blockchain en niet langer in handen is van een centraal bestuur. Het wordt gedelegeerd door de gebruikers, voor de gebruikers.

Paradox van crypto

Hoewel de ideologie erg duidelijk is, zien we in de praktijk dat nog veel organisaties wel bestuurd worden vanuit een centraal orgaan. Dit is de paradox die we terugzien in de wereld van crypto en waar gebruikers zich ook steeds meer bewust van zijn.

Exchanges

Het principe van het een decentrale exchange is dat iedereen toegang heeft tot het platform, zonder dat de persoon zich kenbaar moet maken aan de hand van persoonsgegevens. Hoewel er al een aantal gedecentraliseerde uitwisselingen zijn, werken veel van hen nog steeds via een centrale organisatie waarmee u zich moet identificeren voordat u een gebruikersaccount kunt maken.

Initiële muntaanbieding

Elk nieuw project heeft  financiering nodig voordat het zijn doelstellingen kan bereiken. We kunnen dit proces vergelijken met een soort  crowdfunding. Een bekende manier is een Initial Coin Offering (ICO). Het is een nieuw project waarmee ze  massaal de interesse van het grote publiek willen wekken. Geïnteresseerden kunnen vroegtijdig in deze munt investeren voordat deze op de markt komt. Het voordeel is dat hier meer voordelen te behalen zijn. De investering in deze valuta gebeurt via een centrale beurs.

Initiële Landbouwaanbieding

Een Initiële Landbouwaanbieding is vergelijkbaar met een Initiële Landbouwaanbieding (IFO) waarin het project  fondsen en investeerders zoekt om zijn nieuwe project te starten. Gebruikers kunnen deelnemen aan deze voorverkoop waarbij ze investeren in een zeer jonge munt. Interessant voor veel investeerders, want als het project zijn doelstellingen haalt, heeft dit een gunstig effect  op de prijs. Verdedigers van DeFi doen dit bewust op een decentrale beurs zodat zij bepalen hoe  deze IFO moet verlopen.

Gedecentraliseerde

Vinden plaats op een centrale beurs. Als antwoord op het centrale personage biedt PancakeSwap  een geheel nieuw type inzamelingsactie: Starter Farm Offer. Agrarische evenementen worden  gebruikt om fondsen te werven. Al deze vinden  plaats op een gedecentraliseerde beurs, ook wel DEX genoemd.

 Een bekende gedecentraliseerde uitwisseling waar Initial Farm Offers plaatsvinden is PancakeSwap. Een IFO-project is gunstig voor alle betrokkenen, zowel  nieuwe projecten als PancakeSwap-gebruikers. De IFO biedt beloningen aan PancakeSwap-gebruikers en biedt tegelijkertijd een liquiditeitspool  op het gedecentraliseerde platform. De helft van het ingezamelde geld in CAKEtokens, PancakeSwap’s native BEP20-token, zal worden verbrand wanneer de verkoop is voltooid.

PancakeSwap

PancakeSwap (CAKE) is een gedecentraliseerde uitwisseling op basis van Binance Smart Chain (BSC) voor het uitwisselen van BEP20-tokens. Het is vergelijkbaar met andere gedecentraliseerde beurzen zoals UniSwap of SushiSwap. Gebruikers kunnen op het platform in digitale valuta handelen. Het verschilt van een centrale beurs doordat er geen orderboek is en gebruikers handelen in een pool van liquiditeiten.

Dit is een verzameling munten die gebruikers zelfstandig aan deze groep hebben toegevoegd en waarvoor ze een beloning zullen ontvangen. Deze beloning wordt uitbetaald in CAKEtoken, waarmee je BEP20-tokens kunt inwisselen of de liquiditeit weer kunt verhogen. Bekijk hier de complete beginnershandleiding om aan de slag te gaan met PancakeSwap.

Deelname aan een IFO

Om deel te nemen aan een IFO heeft u LPtokens nodig. Dit zijn  tokens voor liquiditeitsverschaffers die ook bekend staan ​​als “yield farming” of “liquidity mining” op een gedecentraliseerd netwerk. Hieronder ziet u visueel hoe u een IFO kunt bijwonen.

LPtokens

Liquidity provider-tokens, of groepstokens, zijn het bewijs dat u activa aan een groep hebt toegevoegd. Door uw huidige token in te wisselen en toe te voegen aan de pool, ontvangt u deze nieuwe IFO-tokens als bewijs dat overeenkomt met uw aandeel in de liquiditeitspool.

Een andere nieuwe DeFiterm is opbrengstteelt, een term die in de eerste helft van 2020 nog niet bestond maar de laatste tijd wereldwijd erg populair is geworden. Het is dan ook niet verwonderlijk dat IFO staat voor  Initial Agricultural Offer. Het idee van yield farming, of liquiditeit, is om tokens  toe te voegen aan verschillende DeFi-projecten om je winst te maximaliseren. Dit doe je via PancakeSwap met CAKEtokens. Dit is het native token van het gedecentraliseerde platform.

De meeste tokenverkopen worden gedaan met behulp van het CAKEBNB-handelspaar, de oorspronkelijke munt van Binance. U hoeft dus alleen maar een deel van de CAKE- en BNB-tokens aan de liquiditeitspool toe te voegen. In ruil daarvoor ontvang je LPtokens of agrarische opbrengstfiches, die je nodig hebt om deel te nemen aan de initiële landbouwaanbieding.

Liquiditeitspool

In ruil voor het verstrekken van liquiditeit voor een pool ontvangen LPtoken-houders een extra beloning. Deze kunnen afkomstig zijn van beloningen die  op het DeFi-platform worden gegenereerd, zoals: B. bepaalde tokens. Sommige groepen betalen beloningen met verschillende tokens, zodat deze op hun beurt  kunnen worden gebruikt om liquiditeit te verschaffen.

 En na uw investering?

Je hebt ervoor gekozen om deel te nemen en hebt je LP-tokens gegroepeerd en  toegewezen aan een IFO. Maar hoe zit het na de aankoop? Natuurlijk wilt u rendement op uw investering zien  en  de nieuwe LP-tokens claimen.

Overflow

In principe kunt u zelf kiezen welk budget u in een IFO wilt investeren. Heb je een groot  of  klein budget? Doe  wat je het beste lijkt. De uiteindelijke toewijzing na de verkoop is recht evenredig met het bedrag dat u hebt geïnvesteerd. Dit wordt uitgedrukt als een percentage van  het totale bedrag dat  IFO voor uw project heeft opgehaald. Het bedrag wordt pas berekend aan het einde van de verkoop.

Was het bedrag hoger dan oorspronkelijk gepland? Wanneer u uw tokens terugkrijgt, wordt het  geld dat overblijft van de verkoop teruggestort op uw eigen saldo.

doelen behaald?

Aan het begin van zowel een Initial Coin Offering  (ICO) als een Initial Farm Offering, heeft het team een ​​bepaald bedrag te verzamelen. Maar het kan natuurlijk ook voorkomen dat je het bedrag niet haalt. Wat  als dat zo is? In dergelijke gevallen verloopt de verkoop normaal en wordt het geld dat door de IFO wordt opgehaald, besteed. Je doel was om 10 miljoen op te halen, maar het is je maar  5 miljoen gelukt? Dus de 5 miljoen zal nog steeds worden uitgegeven.

Dus aan het eind van de dag krijgt u een eerlijke deal, ongeacht of er een overloop is  of  de IFO het toegewezen bedrag niet verhoogt.

Vorige IFO  – PancakeSwap

Volgens experts is  deelnemen aan een ICO of  IFO een zeer spannende tijd. Ze verklaren dit omdat ze een nieuw project zien ontstaan ​​en, indien positief, in korte tijd  groeien. Een Initial Farm Offering is nog relatief nieuw, maar toch heeft PancakeSwap eerdere IFO`s opgesomd. Raadpleeg eerdere IFOprojecten op PancakeSwap.

Het is hier interessant om te kijken naar hoe IFO zich ontwikkelen en hoe de populariteit toeneemt. Bij total raised zien we zeer hoge percentages, wat betekent dat ze veel meer hebben ingezameld dan hun doelstelling. Dit komt ook doordat de overflow terugbetaald wordt aan de deelnemers. U wordt ook onmiddellijk doorgestuurd naar hun officiële website om het project verder te verkennen en te zien of het ook voor u interessant is.

Conclusie

Vinden Een eerste boerderijaanbieding is een nieuwe manier om geld in te zamelen om een ​​nieuw cryptoproject te starten. Met de groeiende populariteit van het DeFie-ecosysteem, zoeken steeds meer investeerders  naar mogelijkheden om te investeren in nieuwe en hopelijk succesvolle projecten. Daarom heeft PancakeSwap  de Initial Farm Offer gemaakt, zodat iedereen op een gedecentraliseerde manier kan deelnemen aan een token-offerte. Dit systeem biedt de mogelijkheid om nieuwe projecten te starten in het DeFie-ecosysteem.