Parkeren met Bitcoins door Belgische startup

In Antwerpen en Brussel kunnen mensen nu parkeren met bitcoins. Seety, een Belgische startup voor digitaal parkeren, maakt het mogelijk. Volgens de krant De Morgen verwacht het bedrijf dat cryptocurrencies milieuvriendelijker zullen worden en daarom worden ze steeds vaker gebruikt als dagelijks betaalmiddel.

Parkeren met crypto, gaat het gebeuren?

Seety heeft een applicatie ontwikkeld om parkeren in de stad te vergemakkelijken. Via deze applicatie kunnen gebruikers nu credits kopen met cryptocurrencies. En het stopt niet alleen bij Bitcoin – chauffeurs kunnen ook terecht voor Ethereum, Bitcoin Cash, Litecoin, Dai, Dogecoin en USD Coin.

De transactiekosten zijn hetzelfde als voor betalingen met creditcard of met Bancontact, een betaalmethode vergelijkbaar met het Nederlandse iDEAL.

Belgische startup laat gebruikers parkeren met bitcoins. Een Bitcoin is op het moment van schrijven van dit artikel ongeveer 43.000 euro waard. Voor een parkeerboete van 5 euro zou je ongeveer 0,00012 Bitcoin moeten betalen.

Seety is niet alleen actief in Antwerpen en Brussel. Ook lanceerde het bedrijf onlangs zijn app in meer dan honderd Nederlandse steden en dorpen. Het is niet duidelijk of we straks in Nederland kunnen betalen voor parkeren met cryptocurrencies.