Moet je het Bitcoin Lightning Network gebruiken?

Het Lightning Network is een netwerk dat is ontworpen als oplossing op een probleem dat de cryptowereld vanaf het begin al kon opwachten. Vlak na de lancering van het Bitcoin netwerk kwam er een probleem aan het licht. De toename in early adopters zorgde voor een enorme druk op het netwerk achter de Bitcoin. Er zal een moment komen dat het netwerk niet meer sterk genoeg is. Eind 2017 liep de capaciteit van het netwerk tegen zijn grenzen aan. Het aantal handelaren in Bitcoin nam ineens heel erg toe en het netwerk kon de hoeveelheid transacties niet meer aan. Het Lightning Network bood hiervoor een goede oplossing. 

Wat is het Bitcoin Lightning Network (BLN)?

Dit netwerk is supersnel. En omdat het wordt aangedreven door off-chain-technologie, raakt de capaciteit niet zo snel vol. Het is echter belangrijk om de mogelijkheden en  ontwikkelingen van dit nieuwe netwerk te blijven monitoren en monitoren. Nu blijkt dat de gepubliceerde statistieken  de ontwikkeling van het Lightning Network niet  kunnen bijhouden.

Moet je het Bitcoin Lightning Network gebruiken?

De groei van het Lightning Network wordt dan ook op de voet gevolgd door verschillende experts en statistici. Een van de bedrijven die deze groei volgt, is Arcane Research. Nu bitcoin steeds meer wordt geadopteerd en het gebruik van bitcoin meer een dagelijkse activiteit wordt, zou het best kunnen dat er tegen 2030 jaarlijks honderden biljoenen netwerktransacties zullen plaatsvinden. En dat moet het netwerk  natuurlijk ook kunnen.

Arcane Research heeft een rapport geschreven over de ontwikkelingen van het netwerk achter  Bitcoin. Het rapport is tot stand gekomen in samenwerking met OpenNode. Het blijkt dat het netwerk sneller groeit dan openbaar beschikbare statistieken  laten zien. De capaciteit van het netwerk groeit en het aantal nodes in het netwerk neemt zeer snel toe. In één maand tijd nam het aantal nodes toe met 5% en de capaciteit met maar liefst 26%. Openbare statistieken laten deze grootte niet zien. Althans niet meteen.

 

De opkomst van BLN

Moet je het Bitcoin Lightning Network gebruiken?

Het begin van de recente grote golf van Bitcoin-adoptie werd veroorzaakt door een nieuwe wet in El Salvador. Deze wet maakte  Bitcoin  wettig betaalmiddel in het land. Als gevolg hiervan zijn veel inwoners en bedrijven cryptocurrency gaan gebruiken.De onderzoekers van Arcane Research reageerden op het rapport. Ze zeiden dat het Lightning Network nog wereldwijd moet worden uitgerold en niet snel zal worden ingevoerd. Maar langzaam maar zeker neemt ook de gebruiksgroei  toe. De introductie van Broad Lightning zal waarschijnlijk plaatsvinden wanneer 90% van de volwassenen in El Salvador  BTC gebruikt. Naar verwachting zal dit in 2026 het geval zijn. Vanaf dit moment zullen andere landen El Salvador volgen en ook  BTC overnemen met hun Lightning Network  als betaalmiddel. Het netwerk achter  Bitcoin wordt verder belast.

 

De toekomst

Moet je het Bitcoin Lightning Network gebruiken?

Crypto-only Bitrefill heeft ook  de groei van het netwerk bestudeerd. Ze onderzochten hoe gebruikers het netwerk ervaren. Uit hun onderzoek bleek dat gebruikers in ontwikkelingslanden het Lightning Network  willen gebruiken als betalingsnetwerk met  BTC. Ze gebruiken  deze off-chain-technologie bij voorkeur boven andere on-chain-technologieën voor hun betalingen. De getroffen ontwikkelingslanden zijn El Salvador, Brazilië en Nigeria. Maar ook mensen uit andere landen zoals Zuid-Afrika, Polen, Italië en Rusland beweren dat ze graag gebruik maken van het Lightning Network.

Als je het Lightning Network in de gaten houdt en de ontwikkeling ervan wilt analyseren, moet je niet alleen  naar het aantal transacties kijken. Het aantal transacties geeft geen volledig beeld. Ontvangen betalingen maken deel uit van de waarde van transacties, maar  vormen  een groot deel van het aantal transacties. Laten we augustus als voorbeeld nemen, we zien  bijvoorbeeld  250.000 inkomende transacties. Daarnaast waren er bijna 45.000 wallet-to-wallet transacties. Daarnaast werden 60.000 betalingen gedaan om goederen en diensten te financieren.