Wat is de Bitcoin-supercyclus?

In 2021 kende de prijs van Bitcoin een aanhoudende opwaartse trend. Dit is niet altijd het geval, aangezien een dergelijke uptrend in de loop van de tijd wordt onderbroken, bijvoorbeeld door een correctie, een downtrend of een bearmarkt. Dit is hoe de economie werkt en dat geldt niet alleen voor Bitcoin.

Toch vragen sommige mensen zich soms af wanneer die opwaartse trend zal stoppen als deze zeer snel toeneemt. Je zou dus kunnen zeggen dat Bitcoin zich in een syper-cyclus bevindt, wat betekent dat de cyclus veel sterker is dan een normale uptrend-cyclus.

Wanneer noemen we iets een cyclus?

Laten we bij het begin beginnen door iets meer uit te leggen over een cyclus. We noemen iets een lus of lus wanneer een bepaalde gebeurtenis zich herhaalt en het resultaat bijna identiek is. De seizoenen zijn bijvoorbeeld een cyclus. Elk jaar komt eerst de lente, dan de zomer. Na de herfst volgt de zomer, gevolgd door de winter. Dit gebeurt elk jaar en het resultaat is altijd hetzelfde. We hebben het dus over een cyclus.

U kunt ook cycli vinden in cryptocurrencies. Stel dat Bitcoin 1 euro waard is en na een week 10% stijgt, om een ​​week later weer terug te gaan naar 5 alt. In de week erna stijgt de prijs weer met 10%, waarna het 5 jaar later een week later is. . Ga en ga. Uiteindelijk zal de waarde van Bitcoin langzaam blijven stijgen. Dit gebeurt dus in een cyclus. U kunt ervan uitgaan dat bepaalde gebeurtenissen zullen blijven plaatsvinden en de uitkomst van deze gebeurtenissen hetzelfde zal blijven. Hieronder ziet u een afbeelding van een Tradeviewer-gebruiker die deze cycli duidelijk laat zien.

 

Om dergelijke cycli te herkennen, is het belangrijk om de koersen van cryptocurrencies te volgen en te bestuderen. Zo kun je bepaalde patronen herkennen en toepassen op het heden. Hiermee kunt u bepaalde resultaten verwachten en hierop reageren met cryptohandel.
Dit wordt ook wel technische analyse genoemd en wordt door veel verschillende cryptohandelaren gebruikt bij het kopen van Bitcoin of andere cryptocurrencies. Verderop in dit artikel leggen we meer uit over technische analyse en hoe je deze kunt gebruiken om een ​​Bitcoin-supercycle te spotten. Laten we het nu hebben over de Bitcoin-supercyclus. Dat is waar je uiteindelijk voor dit artikel bent gekomen!

 

Bitcoin prijs sinds 2009

Bitcoin is sinds 2009 onderwerp van allerlei speculaties. Sommigen voorspelden dat het zou mislukken, terwijl anderen voorspelden dat het een enorm succes zou worden, wat onvermijdelijk de prijs zou beïnvloeden. Een van de eerste eigenaren van Bitcoin, de legendarische Hal Finney, schatte in januari 2009 dat een Bitcoin op een dag een waarde van rond de $ 10 miljoen zou kunnen bereiken. En dan was Bitcoin nog geen dollar waard!

Halving

De belangrijkste reden voor deze waanzin ligt in het unieke monetaire beleid van Bitcoin. In tegenstelling tot de euro of de dollar, moet de valuta in dae loop van de tijd in afnemende hoeveelheden worden uitgegeven, die niet meer dan 21 miljoen eenheden mogen bedragen. De creatie van nieuwe bitcoins wordt ongeveer elke 4 jaar gehalveerd in een evenement genaamd . Dit heeft feitelijk geresulteerd in de volgende lancering van nieuwe bitcoins:

  • 50 bitcoins per blok voor de eerste 210.000 blokken (januari 2009 – november 2012)
  • 25 bitcoins per blok voor de volgende 210.000 blokken (november 2012 – juli 2016)
  • 12,5 bitcoins per blok voor de volgende 210.000 blokken (juli 2016 – mei 2020)
  • 4.444 6.25 bitcoins per blok voor de volgende 210.000 blokken (mei 2020, ergens in 2024)

Zodra Bitcoin een prijs bereikte, werd er volop gespeculeerd: mensen begonnen met kopen en verkopen, afhankelijk van of ze dachten dat de prijs omhoog of omlaag zou gaan. Dit veroorzaakte heftige bewegingen zowel opwaarts (opwaartse trend) als neerwaartse (neerwaartse trend) en in het bijzonder het creëren van cycli in de prijs van deze nieuwe munt.
Omdat het aantal nieuwe bitcoins dat elke vier jaar uitkomt halveerde, volgden deze cycli een vergelijkbaar tempo. De prijs van Bitcoin bereikte in juni 2011 een eerste recordhoogte (ATH) van $ 30 en daalde in november van dat jaar tot $ 2. Toen in 2013 een fenomenale bullish beweging de prijs boven de $ 1.000 bracht, voordat hij begin 2015 weer onder de $ 200 zakte. Tijdens de speculatieve zeepbel van 2017 piekte de prijs van Bitcoin op $ 20.000 voordat hij (langzaam en plotseling) daalde naar $ 3.000 in december 2018.

 

Prijsverhoging in 2020

De derde Bitcoin-halvering vond plaats in mei 2020 toen de prijs aan het herstellen was van de grote crash in maart in verband met de Covid19-uitbraak en gerelateerde overheidsacties. Nog geen jaar later was de prijs gestegen tot 64.000 dollar. Daarna vlakte het af tussen $ 30.000 en $ 40.000 om het huidige niveau te bereiken.

Bitcoin-Superzyklus

Deze vierjarige cyclusstructuur leidt velen tot bepaalde conclusies, waaronder het feit dat de huidige cyclus misschien voorbij is en de prijs van Bitcoin mogelijk pas in 2024 een nieuw hoogtepunt bereikt. Er zijn echter ook veel cryptocurrency-handelaren die niet geloven en geloven dat Bitcoin voor nu een nieuw record zal bereiken. Zo zijn er veel analisten die geloven dat de waarde van Bitcoin omhoog zal schieten tot een astronomisch bedrag van $ 100.000 in 2021.
Tegen de tijd dat de prijs van Bitcoin explodeert, kunnen we stellen dat deze cyclus veel sterker is dan normale cycli. In dit geval spreken we van een supercycle (of supercycle).

 

Wat is een supercyclus?

We spreken van een supercyclus wanneer de cyclus waarin we ons nu bevinden verschilt van de vorige cyclus en naar verwachting in kracht zal overtreffen vanwege de bijzondere macro-economische situatie in de wereld. De term werd in oktober 2019 bedacht door Dan Held (Kraken’s chief credit officer), die hem vervolgens in december 2020 en opnieuw in april 2021 verfijnde.
In deze potentiële supercyclus kon de prijs van Bitcoin niet alleen $ 300.000 bereiken, maar ook hebben ook het potentieel om zo hoog te gaan als $ 1 miljoen of zelfs $ 2 miljoen. Kun je je voorstellen dat Bitcoin dit niveau bereikt?

 

Hoe maak je een supercyclus?

Menselijk gedrag is zeer cruciaal voor de ontwikkeling van een symbolische cyclus. Dit is in feite wat trends creëert: als ik het gevoel heb dat iedereen een munt koopt en de prijs stijgt in de loop van de tijd (bull run), dan ben ik meer geneigd om die munt te kopen en aarzel ik om hem te kopen door hem te verkopen. Je kunt het ook ondersteboven bekijken. Als ik het gevoel heb dat de meeste mensen een bepaalde munt verkopen en de prijs ervan daalt in de loop van de tijd (beermarkt), dan wil ik hetzelfde doen en aarzel ik om deze te kopen.

 

Satoshi Nakamoto

In het geval van Bitcoin geldt dit vooral omdat de uitgifte van nieuwe Bitcoins bekend en beperkt is, wat Satoshi Nakamoto vanaf het begin heeft vastgesteld. Hij merkte op dat naarmate het aantal gebruikers toeneemt, de waarde per munt zal toenemen. Hieruit zou een positieve feedbackloop kunnen worden ontwikkeld, want hoe hoger het aantal gebruikers, hoe hoger de waarde, wat weer nieuwe gebruikers aantrekt.
Vierjarige microcycli zijn gebaseerd op dit mechanisme. De creatie van nieuwe bitcoins wordt gehalveerd, waardoor het evenwicht tussen kopers en verkopers abrupt wordt verbroken. De prijs stijgt in het begin iets, dus de eerste kopers winnen uiteindelijk. Nieuwe kopers die een nieuwe zet zien, grijpen de kans om te kopen, versterken de piek, trekken andere kopers aan, enz. Eindelijk, na een voldoende lange en hoge tijd, beginnen de voorzichtigere beleggers te verkopen en keren ze de beweging naar beneden om.

 

Een supercycle werkt op dezelfde manier

De supercyclus is geen uitzondering op dit mechanisme. Alleen zou het deze keer, volgens Dan Held, een stuk krachtiger kunnen zijn. Bitcoin wordt nu door velen gezien als digitaal goud, omdat het vergelijkbaar is met goud als waardeopslag. Dit verhaal, hoewel niet het originele Bitcoin-verhaal, zou de prijs kunnen opdrijven boven wat nu denkbaar is.
Dit is vooral duidelijk in de Verenigde Staten, waar investeringen in Bitcoin serieuzer worden genomen in de financiële media en veel financiële instellingen de eerste stap zetten, zoals JP Morgan, PayPal en Tesla.
De macro-economische omstandigheden zijn nu strenger dan in eerdere cycli, wat suggereert dat het een macrocyclus kan zijn naast de microcyclus die nauw verwant is aan Bitcoin.
Als het gaat om het creëren van nieuw geld, heeft de coronaviruscrisis de zaken verergerd door het verhogen van recordniveaus van liquiditeitsinjecties van centrale banken om de staatsschuld te financieren. Vooral in Amerika hebben de door Donald Trump en later Joe Biden aangekondigde reddings- en stimuleringsplannen biljoenen dollars gekost. Hieronder ziet u een voorbeeld van een Bitcoin-supercyclus, geschreven door de populaire YouTuber Aimstone.

 

Steeds meer dollars in omloop via de Federal Reserve

Doordat de Federal Reserve nauw samenwerkt met het ministerie van Financiën, is de geldstroom dramatisch toegenomen. Zo steeg het dollaraggregaat M0 (monetaire basis) van $ 3,5 miljard begin 2020 tot $ 6 miljard vandaag, terwijl het M2-aggregaat in dezelfde periode steeg van $ 15 biljoen tot 20,4. Amerikanen, met respectievelijk 71% en 36% .

Tegelijkertijd daalde het bruto binnenlands product (bbp) voordat het zich herstelde tot het niveau van 2020 en groeide het niet genoeg om de geldcreatie te compenseren. Dit, in combinatie met de wereldwijde economische terughoudendheid, heeft geleid tot een aanzienlijke hernieuwde inflatie in de VS, met een consumentenprijsinflatie van 5,4% joj in juni.

Als gevolg hiervan verliest de reservevaluta van de wereld, de Amerikaanse dollar, snel aan koopkracht. Maar dat is niet de enige valuta waarin dit gebeurt. Het is hetzelfde als de euro, met uitzondering van de Chinese yuan en enkele andere. Als gevolg hiervan is de inflatiespiraal begonnen, waar alle spaarders zich zorgen over maken.

 

 

Bitcoin als inflatiemiddel

Tegen deze achtergrond zijn verschillende beursgenoteerde bedrijven begonnen met het toevoegen van Bitcoin aan hun portefeuilles in plaats van de dollar. Microstrategy, gerund door Michael Saylor, heeft vanaf augustus 2020 meer dan 110.000 BTC verzameld. Elon Musk’s Tesla overschrijdt nu 45.000 BTC. Andere bedrijven zoals Square en Marathon bezitten ook duizenden.

In deze context zijn ook veel beleggers die aan Bitcoin hebben getwijfeld, erg geïnteresseerd, zoals Paul Tudor Jones of Ray Dalio. We noteren ook het succes van de firma Grayscale, die namens haar klanten fondsen beheert om de kloof tussen de institutionele wereld en de wereld van cryptocurrency te overbruggen, en die nu 650.000 BTC bezit.

Het is uiteindelijk in deze context dat staten en centrale banken de dans hebben ontsprongen en Bitcoins in reserve hebben. De recente beslissing van de kleine staat El Salvador om Bitcoin wettig betaalmiddel te maken op zijn grondgebied is een goed voorbeeld, vermoedelijk in een poging om los te breken uit de greep van de Verenigde Staten.

Doordat we steeds vaker last hebben van inflatie, is de kans ook steeds groter dat Bitcoin écht naar de maan gaat. Steeds meer analisten vinden het niet ondenkbaar dat Bitcoin in 2021 nog een waarde van 100.000 bereikt. Sterker nog, steeds meer analisten verwachten dat Bitcoin binnenkort $1 miljoen waard zal zijn.

 

Is de supercyclus een droom? Vier het niet te vroeg!

Wat we u zojuist hebben verteld, is natuurlijk de droom van iedereen die Bitcoin bezit en er rijk van wil worden. Het kan echter niet allemaal roze en roze zijn. Hoewel Dan Held een goed begrip heeft van de financiële dynamiek van Bitcoin, heeft hij moeite om te begrijpen dat Bitcoin verre van een onverwoestbaar systeem is en dat wanneer het echt zal gebeuren, het echt niet zo geweldig is.

Bitcoin is uniek omdat het een inflatie- en censuurbestendig valutaprotocol is. Om van deze eigenschappen te profiteren, moet het echter onder bepaalde voorwaarden worden gebruikt.

Grote bedrijven en financiële instellingen zijn geen individuen die zich verbergen voor de staten en hun beslissingen aanvechten: ze gehoorzamen de wet en proberen vaak de regels zo goed mogelijk te gehoorzamen. Bekend is dat deze bedrijven weinig reden hebben om niet te gehoorzamen. Als de staten waarin ze opereren het spel afsluiten en het bezit van Bitcoin illegaal maken, zouden ze gedwongen worden om te verkopen.|

Het is mogelijk om te proberen de besluiten van de Staat van binnenuit te beïnvloeden (lobbyen), maar dat zou een politieke verdediging zijn, geen uitbuiting van verzet tegen de censuur van protocollen. En we kennen het lot van politiek veilige valuta’s.

 

 

Onderschatting van juridische stappen tegen Bitcoin

Bitcoin-eigenaren onderschatten de mogelijkheid van krachtige juridische stappen tegen Bitcoin en de impact die dit zou kunnen hebben op Bitcoin. De toenemende regeldruk door de jaren heen, die momenteel wordt belichaamd door de belastingverstrakking rond de cryptocurrency-industrie die wordt voorgesteld in het infrastructuurplan van Joe Biden in de VS, toont maar één ding aan: de pogingen om Bitcoin te controleren zullen alleen een groeiende impact op de politiek hebben. het economische systeem, tot en met open oorlogvoering, indien nodig.

In het Westen is het onwaarschijnlijk dat Bitcoin van de ene op de andere dag wordt verboden: wat we zien is een integratie met het traditionele financiële systeem, een zorgvuldige regulering van het gebruik ervan voor volledige controle. Dus de hypothese hier is de langzame en meedogenloze assimilatie van bitcoin, waarbij bitcoins geleidelijk van de zwarte lijst worden verbannen door alle financiële tussenpersonen. Dit betekent dat verdachte transacties niet langer legaal kunnen worden gedolven en dat twee steeds verschillende economische gemeenschappen een enkele blockchain zouden delen.

Deze druk zou een splitsing kunnen veroorzaken die twee bitcoins zou genereren: een die zou worden goedgekeurd door staten en grote financiële instellingen maar onderworpen is aan regelgeving, en een andere die gratis zou blijven maar illegaal zou worden verklaard.

Natuurlijk zou de prijs van de eerste bitcoin gelijk blijven of zelfs stijgen als gevolg van goedkeuring door de regelgevende instanties, terwijl de prijs van de tweede bitcoin onvermijdelijk zou dalen als gevolg van de institutionele verkoop. We hebben dit tenslotte in de loop der jaren gezien – de prijs is gestegen naarmate de regelgeving is toegenomen, waardoor grotere investeerders de markt kunnen betreden.

 

De invloed van de media en influencers

In deze context is de te grote nadruk op speculatie door influencers en de media waartoe dit supercycle-idee behoort een corruptie. De potentiële meerwaarde die wordt beloofd door institutionele toetreding, trekt de meest invloedrijke Bitcoin-advocaten aan die campagne beginnen te voeren voor het slagen van regulering, ondanks dat de regulering indruist tegen de grondbeginselen van Bitcoin.

“Ik begrijp dat sommigen in de cryptogemeenschap dit niet leuk vinden, ze hebben het gevoel dat we de kamer mishandelen alsof het over regulering gaat. Mensen worden boos als ik zeg dat regelgeving goed is. Als je rijk wilt worden, moeten mensen naar deze kamer komen. Praten over cyberrelaties zal geen corporate treasurer of institutionele asset allocator in dit spel brengen. En als je rijk wilt worden, heb je deze mensen nodig om mee te doen’, zegt Raoul Pal (CEO van Real Vision Group en Global Macro Investor).

Eenmaal onder controle, zou Bitcoin zijn langzame en onstuitbare assimilatie voortzetten door middel van protocolwijzigingen, opnieuw door te lobbyen voor ‘politieke consensus’. Dit zou alles verwijderen waaruit Bitcoin bestaat, hoewel de naam zou blijven bestaan. Censuur zou in het protocol zelf worden vastgelegd, met transacties geautoriseerd door een centrale autoriteit.

Er zou een milde vorm van soevereiniteit kunnen worden ingevoerd: nieuwe bitcoins zouden worden gecreëerd om Centrale Banken te financieren, terwijl er genoeg zou worden gecreëerd om de geschiedenis van een waardeopslag beter dan goud vaag te bestendigen. Bitcoin zou nooit meer de oude Bitcoin zijn.

 

 

Hoe koop ik Bitcoin vóór de supercyclus?

Als u een cryptocurrency-handelaar bent, wilt u natuurlijk bitcoins kopen tegen de laagst mogelijke prijs. Daarvoor moet je Bitcoin kopen vóór de supercyclus. Maar hoe weet je wanneer het juiste moment is? Hiervoor kun je verschillende technieken gebruiken.

De eerste manier om dit te doen is door middel van fundamentele analyse. Dit is echter misschien wel de minst gebruikelijke route in dit specifieke geval. Bij fundamentele analyse kijk je naar verschillende omstandigheden. Denk aan de markt, concurrenten en vraag en aanbod. Maar u houdt zich ook aan diverse wet- en regelgeving.

In dit geval is het beter om technische analyse te gebruiken. Met een technische analyse vergelijk je de geschiedenis van Bitcoin met het heden. Vergelijk hiervoor de historische prijzen met de huidige prijs. Wanneer u bepaalde patronen ziet, kunt u zien of u ze tegen de huidige prijs kunt zien. Deze analyse kan u helpen bepalen of het het juiste moment is om te kopen.

Historische gebeurtenissen herhalen zich altijd. Daarom noemen we het een “cyclus”. Daarom, als je iets uit het verleden in het heden ziet, kun je ervan uitgaan dat het resultaat bijna identiek zal zijn. Natuurlijk zijn er uitzonderingen op deze regel. Zorg er dus altijd voor dat je een beslissing neemt die gebaseerd is op gedegen onderzoek en data. Door dit te doen, verkleint u de kans op verlies bij het handelen in Bitcoin.

 

Conclusie

We hebben het over een Bitcoin-supercyclus wanneer de huidige cyclus anders is dan de vorige cyclus. De prijs van Bitcoin stijgt in dit geval zeer snel en is niet te vergelijken met de eerdere bull-trends die in Bitcoin hebben plaatsgevonden. Hierdoor kunnen mensen veel meer geld verdienen met Bitcoin in minder tijd. Zo’n supercyclus kan ontstaan ​​als de vraag onder bepaalde omstandigheden veel sneller stijgt dan normaal. Een afnemend aanbod, veroorzaakt door een halvering, kan ook een supercyclus veroorzaken.

U kunt echter ook commentaar geven op de supercyclus. Voor sommigen is het een droom die nooit zal uitkomen. Want als de prijs van Bitcoin ongelooflijk snel en sterk blijft stijgen in een supercyclus, zullen er meer overheden zijn die daar iets aan moeten doen. Of dit ook echt gaat gebeuren weet natuurlijk niemand. Maar regeringen zullen waarschijnlijk regels stellen. Dat hebben we de afgelopen maanden steeds vaker gezien.

Strenge wet- en regelgeving hebben ervoor gezorgd dat de prijs van Bitcoin vele malen is gestegen. Maar het kan er ook toe leiden dat de prijs dramatisch daalt omdat bijvoorbeeld Bitcoin niet meer gebruikt kan worden.
Of dit nu wel of niet gebeurt; Het verandert niets aan het feit dat je veel geld kunt verdienen met een supercycle. Een supercycle kan je veel geld besparen. Hiervoor is het van belang dat je Bitcoin tegen een lage prijs koopt om deze tegen de maximale prijs te verkopen. U kunt hiervoor fundamentele of technische analyse gebruiken.