Gaat Tesla weer Bitcoin betalingen accepteren?

Tesla kondigde eerder dit jaar aan dat het Bitcoin-betalingen zou accepteren als betaalmiddel voor elektrische voertuigen. Kort daarna kwam Tesla hierop terug vanwege twijfels over de milieu-impact van Bitcoin. Nu die verdenking niet meer lijkt te bestaan, accepteert Tesla mogelijk Bitcoin opnieuw als betaalmiddel.

Eerdere acceptatie van Bitcoin-betalingen door Tesla

Tesla, een van ‘s werelds grootste fabrikanten van elektrische auto’s met CEO Elon Musk, heeft gesuggereerd dat de ondersteuning voor cryptocurrency-betalingen binnenkort kan worden hervat.

Tesla accepteerde Bitcoin-betalingen als autobetalingen in het eerste kwartaal van 2021. Op dat moment kocht het bedrijf voor 1,5 miljard dollar aan Bitcoin. Nadat het bedrijf echter werd bekritiseerd vanwege het ondersteunen van BTC en de digitale valuta niet goed was voor het milieu, stopte de acceptatie van Bitcoin al snel.

In juni zei CEO Elon Musk dat Tesla zou overwegen de ondersteuning voor Bitcoin-betalingen te hervatten zodra ten minste de helft van de verwerkingskracht van het Bitcoin-netwerk wordt gedekt door hernieuwbare energie.
Omdat steeds meer Bitcoin-mijnwerkers milieuvriendelijk zijn, kan Tesla weer Bitcoin-betalingen accepteren als betaalmiddel voor zijn auto.

Tesla hervat Bitcoin-betalingen op

Nog niet zo lang geleden hing het voortbestaan ​​van ‘s werelds meest waardevolle automerken in de lucht. Vorig jaar gaf CEO Elon Musk toe dat Tesla in 2018 op het punt stond in te storten en failliet te gaan. Hoe anders is het nu? De
Tesla ligt momenteel op schema, waarbij de prijs van Tesla gisteren voor het eerst in de geschiedenis de $ 1.000 per aandeel overschreed. De waarde van Tesla is momenteel ongeveer $ 1 biljoen, bijna hetzelfde als de waarde van Bitcoin.

Tesla heeft onlangs een informatiedocument ingediend bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission waarin staat dat het Bitcoin-betalingen in de toekomst zal hervatten. Interessant is dat Tesla in het document schrijft dat het op verschillende niveaus gelooft in het langetermijnpotentieel van Bitcoin.

Tesla ziet Kingcoin als een langetermijninvestering en een liquide alternatief voor contant geld. Dus Tesla zegt dat Bitcoin een beter alternatief is voor fiatgeld. Tesla is van mening dat Bitcoin een grote waardeopslag is en een middel om contant te betalen. Volgens Tesla functioneert contant geld op de lange termijn niet als waardeopslag. Tesla lijkt in de nabije toekomst Bitcoin als betaalmiddel te accepteren.

Acceptatie van Bitcoin-betalingen breidt zich uit

In veel landen loopt de inflatie langzaam op. Als gevolg hiervan verliezen steeds meer mensen het vertrouwen in fiat geld. Daarom kiezen veel mensen en investeerders er steeds vaker voor om Bitcoin te gebruiken om inflatie af te dekken. Veel bedrijven spelen op deze trend in door Bitcoin als betaalmiddel te accepteren. We ontdekten ook dat steeds meer financiële dienstverleners en banken meer geïnteresseerd raken in Bitcoin. Er gaan geruchten dat Amazon dit ook overweegt. Dit zal een belangrijke stap zijn in de evolutie van de cryptomarkt. Ik weet nog steeds niet of de geruchten waar zijn.

Ook Elon Musk wil Bitcoin weer volledig accepteren. Nu veel investeerders weer vertrouwen krijgen in Bitcoin en milieuproblemen worden aangepakt door veel Bitcoin-mijnwerkers, lijkt het duidelijk dat Tesla weer Bitcoin-betalingen gaat accepteren. Het is nu afwachten wanneer Tesla-betalingen weer mogelijk zijn met Bitcoin. Is dit mogelijk voor eind 2021?