Moet je Dogecoin (DOGE) kopen? Of is het slechts een grap?

Wilt u Dogecoin kopen? Je hebt vast wel eens gehoord dat de prijs van deze specifieke cryptocurrency in korte tijd enorm is gestegen. Als we het  over crypto hebben, is de term “Dogecoin” bijna onvermijdelijk. Wat maakt deze munt zo populair? Waarom stijgt de prijs zo snel en hoe kun je zelf snel en gemakkelijk Dogecoin kopen? En wat heeft Elon Musk met deze munt te maken? Ik leg het je graag uit.

Wat is Dogecoin precies?

Dogecoin is een speciale valuta onder alle cryptocurrencies. Dogecoin begon als een grap. In 2014 was dit een reactie op Bitcoin, dat destijds  vooral werd gebruikt als betaalmiddel voor verdachte praktijken in de onderwereld. Hoe anders zal het zijn in 2021, wanneer Bitcoin nu een serieuze valuta en een waardeopslag is geworden. Dogecoin bestaat nog steeds en is groter dan ooit!

Enorme stijging in waarde en populariteit

De waarde en populariteit van Dogecoin is de afgelopen jaren en vooral de laatste maanden enorm toegenomen. Hoewel de munt is gemaakt vanuit een grap, heeft  Dogecoin een enorme schare fans  gekregen. En wanneer een grote groep mensen de valuta gebruikt, koopt en wisselt, geeft dit Dogecoin bestaansrecht. Het is niet echt anders dan de grote ‘echte’ valuta’s zoals de euro en de dollar, die ook gebaseerd zijn op onderliggend vertrouwen.

De Dogecoin (DOGE) staat inmiddels bijna in de top 10 van de grootste cryptovaluta’s en  veel mensen hebben er al veel geld mee verdiend.

Dogecoin als betaalmiddel

Ondanks zijn oorsprong is Dogecoin  meer dan een grap. Er is geen groter doel of plan achter de munt dan een slimme munt te zijn, maar dat geeft Dogecoin geen mindere reden van bestaan. Dogecoin wordt eigenlijk gebruikt als betaalmiddel en daar is het zeer geschikt voor. Op sociale media zoals Reddit wordt valuta gebruikt om andere gebruikers een fooi te geven of hen te belonen voor waardevolle of leuke bijdragen.

De stijging in waarde van Dogecoin

Je hebt misschien gehoord  dat GameStop-aandelen massaal zijn aangedreven door een groep Reddit-gebruikers. Steeds meer mensen hoorden van de gigantische prijsstijgingen en besloten de aandelen zelf  te kopen, waardoor de prijs nog hoger werd. Dezelfde groep Reddit-gebruikers raadde Dogecoin ook  op deze manier aan.

Toenemende aandacht en bekendheid

Door de aandacht en bekendheid die de Reddit-groep via GameStop verwierf, hoorden ook steeds meer mensen  over Dogecoin. De prijsstijging van Dogecoin bleef ook niet onopgemerkt en trok nog meer mensen aan. In tegenstelling tot de actie van GameStopm, lijkt de prijsstijging van Dogecoin stand te houden en blijft de prijs stijgen. Een mooie prijsverhoging moet nog  komen.

Elon Musk en Dogecoin

Elon Musk maakt ook deel uit van de hype. Elon Musk is bekend bij SpaceX, Tesla en is nu de rijkste man ter wereld. Je hebt het eerder over Dogecoin gehad omdat je dacht dat het een goede grap was. Tegelijkertijd kwam hij in opstand tegen de gevestigde orde die in de meeste projecten en bedrijven van Elon Musk te zien was.

Toen u onlangs een foto uit een nep “Dogue”-tijdschrift plaatste, werd deze beoordeeld als een koopaanbeveling voor Dogecoin. Hierdoor werd de prijs nog hoger.

Grote stijging van Dogecoin-prijs

Toen  Dogecoin in 2014 werd gelanceerd, was 1 DOGE minder dan een honderdste van een cent waard op de dollar. Vanaf februari 2021 staat de Dogecoin nu boven de 6 cent op de dollar. Een enorme stijging! En met een prijs van slechts 6 cent koopt u met een kleine investering grote hoeveelheden. Dogecoin kopen heeft alles wat u nodig heeft om uw geld of meer te verdubbelen. De koers schommelt hard, dus spreek met jezelf wel altijd af welk verlies je maximaal accepteert.

Voordelen van Dogecoin kopen

1. Steeds meer mensen gebruiken de valuta (adoptie)
2. Er is nog steeds een grote kans op een grote prijsstijging.
3. Met de steun van Elon Musk, de rijkste man ter wereld.
4. Goedkoop: Koop veel munten.
5. Gemakkelijk te onderhandelen.
6. Je komt in opstand tegen de gevestigde orde.

Waar kan ik Dogecoin kopen?

Dogecoin is te koop op verschillende beurzen.  Nederland is de thuisbasis van enkele van de beste bedrijven waar u cryptocurrencies kunt kopen en verkopen. Namen als Litebit, BTC Direct en Bitvavo zijn zelfs bekend over de hele wereld.

Dogecoin op Litebit

Mijn persoonlijke favoriet voor het kopen van Dogecoin is de Litebit broker en exchange. Bitvavo is ook een van mijn favorieten, maar biedt op dit moment geen aankoop van Dogecoin aan. Litebit is compatibel met Dogecoin. Litebit is een betrouwbaar Nederlands bedrijf waar je via iDEAL snel en eenvoudig Dogecoin kunt kopen. Lees ook mijn uitgebreide Litebit review.

Dogecoin direct in uw portemonnee

Een van de grote voordelen van Litebit zijn de grote hoeveelheden verschillende valuta’s, de goede verhandelbaarheid en dat u uw Dogecoin direct in uw portemonnee heeft.

Ook het wisselen naar euro’s op je bankrekening gaat heel snel. Verder is Litebit een 100% Nederlands bedrijf. Hierdoor is er goede ondersteuning beschikbaar in het Nederlands.

Als je vragen hebt over Dogecoin of andere valuta, deze zijn  altijd beschikbaar en worden snel en betrouwbaar in het Nederlands beantwoord. Ik denk dat het ideaal is.

Dogecoin kopen via iDEAL

Het mooie van Litebit is dat je  via iDEAL snel en eenvoudig tegoed kunt overboeken. Het voelt bijna  alsof je iets uit een webwinkel koopt. Wanneer de iDEAL-betaling is voltooid,  zijn de Dogecoins direct in uw bezit in de Litebit-portemonnee.

Koopgids: Koop Dogecoin van Litebit

Het enige dat u nodig hebt om Dogecoin te kopen, is een gratis Litebit-account, een bankrekening op uw naam en euro’s die u wilt converteren naar Dogecoin. Bekijk het stappenplan en de koopgids hieronder om te zien hoe je Dogecoin kunt kopen in slechts vier eenvoudige stappen.

Stap 1: Maak een account aan bij Litebit

Voordat je Dogecoin kunt  kopen, heb je een (gratis) account nodig bij Litebit. Dit is overigens volledig optioneel. Als u vervolgens besluit er  niets mee te doen, heeft u geen kosten of verplichtingen.

U hoeft ook niet meteen geld op te sturen. Ga aan de slag wanneer het jou het beste uitkomt. Om u bij Litebit te registreren, heeft u alleen uw naam, uw e-mailadres en het gewenste wachtwoord nodig, evenals aanvullende informatie.

Stap 2: Verifieer uw identiteit

Nederlandse bedrijven die de aan- en verkoop van cryptocurrencies toestaan, moeten zich aan strikte wetten houden. Onderdeel hiervan is dat ze de identiteit moeten verifiëren van iedereen die met Litebit te maken heeft, net zoals je bij een bank zou doen als je daar een bankrekening zou openen.

De wet verplicht Litebit ook om uw persoonsgegevens vertrouwelijk  te behandelen en op gepaste wijze te beschermen.

Uw identiteit verifiëren op Litebit gaat  snel en eenvoudig via uw mobiele telefoon. Dus in zeer korte tijd geregeld.

Stap 3: Klaar om Dogecoin te kopen van Litebit

Nadat u uw identiteit heeft geverifieerd, kunt u Dogecoin van Litebit kopen via iDEAL. Het is  belangrijk dat de bankrekening waarmee u geld verzendt en ontvangt, op uw naam staat.

Dit is in een paar minuten gedaan. U bent nu klaar om uw eerste Dogecoin te kopen!

Stap 4: Koop je eerste Dogecoin op Litebit

Ben je ingelogd op Litebit? Dan ziet u uw persoonlijke scorecard met de totale waarde van uw portefeuille en krediet in euro’s. Ook vind je  een lijst met alle cryptocurrencies die je op Litebit kunt kopen.

Als u Dogecoin wilt kopen, zoek dan Dogecoin op in de lijst en klik  op ‘Koop’. Dan begint de iDEAL-betaling en zitten je nieuwe Dogecoins  in je portemonnee.

Beveilig je portemonnee met een Ledger Nano

Als je Dogecoin of andere cryptocurrencies ter waarde van meer dan 1.000 euro  hebt,  raad ik aan om een ​​zogenaamde hardware wallet aan te schaffen.

Zo weet u zeker dat uw munten geen risico lopen op diefstal. Als je ze op een online uitwisseling laat, hoe goed ze ook hun best doen, je hebt die uitwisseling nog steeds nodig om veilig te zijn.

Zelf gebruik ik een Ledger Nano X om mijn digitale valuta veilig te houden. In de Ledger Nano X kun je tot wel 100 verschillende soorten munten opslaan.

Heeft u maximaal vijf verschillende cryptocurrencies? Dan is ook de goedkopere Ledger Nano S  geschikt. Lees voor meer informatie mijn gedetailleerde reviews van de Ledger Nano X en  Ledger Nano p.

Conclusie

Dogecoin is een speciale digitale valuta die is ontstaan ​​uit een grap. Het is  geen grap meer, maar  de munt wordt serieus genomen en zeer serieus genomen. Het is een echt betaalmiddel dat mensen vertrouwen.

Vooral de grote winkans en snelle prijsstijgingen trekken steeds meer mensen aan en maken Dogecoin nog groter. Op het moment dat meer mensen Dogecoin ontdekken, zal de prijs zeker nog verder omhoogschieten!

Reden genoeg voor mij  om Dogecoin in mijn portemonnee te hebben. De mogelijkheid dat deze munt zich met tien vermenigvuldigt, is er zeker.

Het is niet de vraag of, maar wanneer Dogecoin weer een enorme stijging zal laten zien. Dus wees erbij!